Poznati holivudski glumac Džek Nikolson (86) pojavio se u javnosti posle dužeg vremena i to na košarkaškoj utakmici NBA lige između Lejkersa i Memfisa, u kojoj je tim iz Los Anđelesa slavio 125:85, pa je tako došao do prolaska u polufinale Zapadne konferencije. Lejkersi su dobili 4:2 u seriji, a može se reći i da im je Nikolson, inače njihov veliki navijač, doneo sreću pošto je meč posmatrao sa najboljih mesta uz parket.

Uoči meča Nikolson se pozdravio i sa Lebronom Džejmsom, pa su razmenili i nekoliko reči pošto su se često sretali na NBA utakmicama, s tim da nije navikao da ga gleda u dresu voljenog kluba.

Nikolson je najredovniji bio na utakmicama Lejkersa u eri Kobija Brajanta i Šakila O'Nila, dok je poslednji put u javnosti viđen u oktobru 2021. godine, takođe na utakmici Lejkersa. Tada je pratio u društvu svog sina Roja. Inače, Nikolson je nedavno proslavio 86. rođendan, a vreme uglavnom provodi kod kuće i zato ga ne viđamo u javnosti, iako se pričalo da se "krije" od foto-reportera i želi mir nakon velike holivudske slave.

"Gledao nas je još od Medžikovih preko Kobijevih i sada Lebronovih dana, sve sa istog sedišta", napisao je jedan navijač Lejkersa koji ceni slavnog glumca najpoznatijeg po filmu "Isijavanje" i "Let iznad kukavičjeg gnezda".