Kako sada stvari stoje, za titulu u NBA ligi će se boriti Denver koji predvodi Nikola Jokić i Majami u čijim je redovima novajlija Nikola Jović, a Mega nastavlja da šalje materijal u SAD. Na ovogodišnjem draftu mali klub iz beogradskog naselja Braće Jerković predstavljaće najveći talenat srpske košarke Nikola Đurišić, a NBA skauti bolje neka obrate pažnju na njega.

Dvojica srpskih igrača - pored Nikole tu je i Tristan Vukčević koji je "promakao" Željku Obradoviću - trenutno se nalaze u Americi i na treninzima pokazuju da su spremni za priliku u nekom od najboljih timova na svetu. Đurišić će, ukoliko bude izabran, nastaviti veliki niz Mege koja redovno šalje talentovane igrače na drugi kraj sveta, preko Atlanskog okeana. I oni tamo redovno oduševe!

"Sjajna prilika za rukovodioce u NBA da na delu vide krilnog igrača Nikolu Đurišića (19) koji trenira u Čikagu", navodi se u tvitu koji je ubrzo postao viralan i videlo ga je na desetine hiljada košarkaških fanatika. Nema sumnje da će Đurišić tokom testiranja privući poglede i pojedinih timova, posebno kada se ima u vidu da dolazi iz "fabrike" koja je prethodnih godina najbolji izvor kvalitetnih evropskih igrača za NBA. Pogledajte šta radi na terenu:

Već mesecima je jasno da će francuski košarkaš Viktor Vembanjama biti prvi pik na draftu 2023. godine i njega će pred novu sezonu pokupiti San Antonio Sparsi. Da li će neko u narednih mesec dana "zapaziti" Nikolu Đurišića i Tristana Vukčevića saznaćemo 22. juna, kada će se održati draft.