Najbolji teniser svih vremena mogao bi da dočeka drugi grend slem u sezoni na trećoj poziciji ATP liste! Nakon što je Karlos Alkaraz samim pojavljivanjem u Rimu uspeo da prestigne Novaka Đokovića, sada šansu da preskoči Srbina potpuno neočekivano dobija i ruski teniser Danil Medvedev!

Grend slem šampion koji mrzi šljaku i tokom karijere nije imao velikih uspeha na njoj neočekivano je stigao do finala mastersa u Rimu - gde je ove godine prvi put upisao pobedu! Ukoliko u poslednjem meču na turniru savlada Holgera Runea, "Medi" će osvojiti ključne bodove za skok na drugo mesto liste, što bi značilo novi pad u plasmanu za Đokovića.

Dobra vest pred prestižan turnir u Parizu je da čak i da se ova promena dogodi Đoković neće izgubiti status drugog nosioca. Ranije je odlučeno ko će sa koje pozicije biti ubačen u bubanj, pa okršaj Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza neće biti moguć pre finalnog meča. Naravno, pod uslovom da obojica stignu u tu fazu takmičenja nakon nešto slabijeg turnira koji su odigrali u Rimu.

Profimedia Detalji sa mastersa u Rimu.

Što se tiče Novaka Đokovića, njega mesto na ATP listi svakako ne brine previše. Već je rekorder po broju nedelja koje je proveo na vrhu i tu je oborio čak i rekord koji je u konkurenciji dama držala Štefi Graf. Jasno je da su mu ove sezone prioritet trofeji na grend slemovima kako bi pobegao skoro penzionisanom Rafaelu Nadalu. Uz to, Đoković će na svakom od naredna tri grend slema imati priliku da osvoji ogroman broj bodova.

Na Rolan Garosu prošle sezone ispao je u četvrtfinalu, na Vimbldonu se nisu delili bodovi pa brani samo titulu, a na US openu će - za razliku od prošle godine - moći da igra iako nije vakcinisan protiv virusa korona.