Prethodnih dana čitava Evropa je pisala o interesovanju Crvene zvezde za srpskog reprezentativca Nikolu Kalinića, a informacija koju je demantovao menadžer Aleksandar Rašković sada je ponovo glavna u španskim medijima. Mundo Deportivo, koji važi za najuticajniji medij u Kataloniji, objavio je kako je Kalinić prva meta crveno-belih za sledeću sezonu!

U opširnom tekstu u kojem Mundo Deportivo analizira situaciju u klubu nakon još jedne razočaravajuće sezone u Evroligi navodi se i da bi Nikola Kalinić mogao da dobije dozvolu da se preseli u Beograd i tako ponovo pojača klub sa kojim je već osvajao trofeje. Navodno, Barselona smanjuje budžet za 20 ili 25 odsto, što znači da će za ekipu u narednoj sezoni biti izdvojeno između osam i 11 miliona manje nego što je to slučaj sada... A to otvara mnoga vrata!

"Crvena zvezda je ozbiljno zagrizla da ga vrati u Beograd. S obzirom na ekonomsku situaciju, Barselona bi mogla da mu otvori vrata kako bi uštedela novac od njegovog ugovora", piše Mundo Deportivo i tima kao da prenosi reči klupskih čelnika. spremni su u španskom velikanu da pristanu i na simboličnu cifru za otkup ili možda čak besplatno puste srpskog reprezentativca kako bi "skresali" budžet za plate. 

MN Press Nikola Kalinic

Interesovanje Zvezde za nikolu Kalinića dodatno su podgrejale priče koje ovih dana kolaju Evropom. Prvo je rečeno da ga Zvezda silno želi, a zatim se šuškalo i da je Duško Ivanović iskoristio pauzu pred finale ABA lige kako bi otputovao u Španiju. Moguće da je i to signal navijačima Zvezde da će Kalinić još jednom obući crveno-beli dres.

Podsećamo, to bi bio povratnički mandat Kalinića. On je svojevremeno bio na probi u Zvezdi koju je trenirao Mihajlo Uvalin, ali nije potpisao profesionalni ugovor i karijeru je nastavio u Vojvodini. Član crveno-belih postao je 2014. godine i u jedinoj sezoni osvojio tri "domaća" trofeja, što je bio slučaj i kada se prošle sezone vratio u srpsku košarku.