Srpski trener Saša Obradović mogao bi iznenada da dobije otkaz u Monaku uprkos vrhunskoj sezoni, piše italijanski novinar Mateo Andreani sa portala "Basket Insajd 360". Monako navodno ne namerava da nastavi saradnju sa Obradovićem i već razgovara sa potencijalnim naslednicima, pa se tako pre svih spominju Ćavi Paskval i Andrea Trinkijeri.

Informacija je vrlo začuđujuća ako se zna da je Obradović napravio čudo sa Monakom ove sezone i odveo ih na fajnal-for Evrolige gde su na kraju zauzeli treće mesto. U polufinalu su izgubili od najboljeg tima regularnog dela sezone Olimpijakosa, da bi potom za utešno treće mesto nadigrali Barselonu. Takođe, Monako je trenutno najbolji tim francuskog prvenstva, ali možda postoje problemi za koje ne zna šira javnost.

Pomenuti izvor informacija navodi da je Ćavi Paskval prvi izbor vlasnika Monaka, ali je problem što oko njega "obigrava" i Efes. Turski klub traži zamenu za Ergina Atamana, koji je prešao u Panatinaikos, pa tako sledi prava trenerska vrteška u Evropi. Paskval je renomirani stručnjak i želi novi izazov posle unosnog ugovora u Zenitu, koji ga ne pušta tako lako, dok se spominje i Andrea Trinkijeri kao Obradovićev naslednik. Italijan je na listi kandidata uprkos slaboj sezoni sa Bajernom, pre svega zbog velikog broja povreda.

Obradović je trenersku karijeru počeo još 2005. godine i vodio je klubove u Nemačkoj, Ukrajini i Poljskoj, a najdublji trag ostavio je u Albi. Imao je potom angažmane u Lokomotivi i Crvenoj zvezdi, dok mu je ovo drugi mandat u Kneževini. Sa ovim klubom je u domaćem prvenstvu imao skor 26-8, ali to nije bilo dovoljno da bude trener godine.