Prema pisanju grčkog portala "SDNA", plejmejker Olimpijakosa Kostas Slukas napustiće Olimpijakos u narednim danima i mogao bi da pređe i u Partizan! Dobro obavešteni grčki novinari u ovom trenutku daju prednost njegovoj selidbi u Efes ili Fenerbahče, a "postoji i priča o njegovom prelasku u Partizan Željka Obradovića", takođe je navedeno.

Slukas je u minuloj sezoni bio jedan od najboljih igrača aktuelnog vicešampiona Evrope, sa Željkom Obradovićem je postao prvak Evrope noseći dres Fenerbahčea i nije potrebno naglašavati koliko bi njegov dolazak ojačao crno-beli tim u napadu na naredni cilj crno-belih, plasman na Fajnal-for.

Željko Obradović odmah posle osvajanja titule nije želeo da konkretno govori o sastavu novog tima Partizana, a isto tako se ne očekuje ni da Slukas "prelomi" odluku u narednim danima, jer je trenutno sa porodicom na odmoru u Rimu.

Slukas je u Olimpijakosu proveo poslednje tri sezone i bio je to njegov drugi mandat u klubu iz Pireja. U prethodnom, od 2008. do 2015. postao je dvostruki šampion Evrope, a treću titulu Evrolige je podigao sa Fenerom i Obradovićem. U Istanbulu je proveo pet godina i iz sezone u sezonu se potvrđuje kao jedan od najboljih igrača evropske košarke.

U takmičarskoj 2022/23, Slukas je dobio nagradu za najboljeg "šestog" igrača Evrolige. O ovom transferu nagađano je i u leto 2021, kada je Željko Obradović došao nazad u Humsku, ali je iz Grčke brzo stigao demanti, uz objašnjenje da je Slukas tada bio čvrsto vezan ugovorom za Olimpijakos. Po svemu sudeći, on je sada blizu odlaska, jer je 2020. potpisao trogodišnji ugovor koji ističe ovog leta.

MN Press, Profimedia Kostas Slukas