Crvena zvezda Meridianbet će sledeće sezone izgledati potpuno drugačije pošto je potvrđen odlazak već velikog broja igrača. Stefan Marković je završio karijeru, Ognjen Dobrić se preselio u Virtus, Luka Vildoza je otišao u Panatinaikos, a nakon oproštaja Hasana Martina i Džona Holanda, oglasio se i Ben Bentil kome je istekao ugovor sa crveno-belima. Dakle, već šesti ovog leta koga nećemo gledati 2023/24!

Košarkaš iz Gane je ove sezone imao povremeno blistave trenutke, povremeno je znao Crvenu zvezdu da "uvede u problem", a na kraju je u Evroligi prosečno beležio šest poena i 2,8 skokova po meču. Za crveno-belima je osvojio dva pehara (Kup Radivoja Koraća i Superligu Srbije), a za sada nije poznato gde će nastaviti karijeru.

"Još jedna sezona je iza nas, hvala ti Gospode. Nezaboravne uspomene sa sjajnom grupom momaka. Navijači Crvene zvezde zauvek će imati mesto u mom srcu. Hvala vam za svu ljubav kroz uspone i padove, zaista vas cenim", napisao je Bentil koji je u Beograd stigao iz Olimpije Milano, a prethodno je igrao za Bahčešehir, Panatinaikos, Peristeri, Bilbao, Šalon, Dalas, kao i razvojne timove NBA klubova.

Što se tiče dolazaka u Crvenu zvezdu, za sada je stigao samo Dejan Davidovac, a produžen je ugovor sa Lukom Mitrovićem. Prema poslednjim informacijama crveno-belima je interesantan Džoel Bolomboj iz Olimpijakosa.

BONUS VIDEO:

Mondo/Nikola Lalovic Ben Bentil