Konačno je gotova i ova saga, a Nikola Mirotić je na svom zvaničnom instagram profilu objavio da neće pojačati nijedan srpski klub. On je u drugom pismu javnosti istakao razloge zbog kojih neće pojačati redove srpskih klubova. Njegovo saopštenje prenosimo u celosti: 

"Poštovani, celi svoj život sam posvetio potrazi za istinom i pravednim odnosom prema svima i svemu. To je trnovit put koji zahteva posvećenost i predanost, baš kao što sam veliki deo svog života dao košarci pokušavajući da budem dobar u njoj i uvek igrajući kao deo tima. Zaista, košarka je postala deo mog života, ali kao igra, kao želja da stalno napredujem i prevazilazim sebe. Tako jedno utiče na drugo, razvoj košarke kao igre i razvoj i rast moje ličnosti.

Ja želim taj put da nastavim. Želim da igram košarku i radujem se svojoj igri.Takođe želim da moja porodica deli tu radost.
Međutim, već nedeljama izlaze najrazličitije informacije o meni i nastavku moje karijere. Mimo moje volje i želje, i bez moga znanja, a svakako daleko od istine, objavljuju se nasumično pisani tekstovi. Neki od njih su bili mašta i proizvoljni zaključci pojedinaca i medija i sve je to izazvalo veliku pažnju, koju moja porodica i ja nismo želeli. Kako su u javnost dospele izvesne informacije o daljem nastavku moje karijere u KK "Partizanu", počele su pretnje i uvrede koje su me veoma iznenadile i povredile, jer ne želim da budem osoba koja će deliti ljude po bilo kom osnovu, a kamoli po bojama kluba.

Odlučio sam da ne budem deo takve atmosfere i da ne želim ni sebe, ni svoju porodicu, da izlažem daljim neprijatnostima. Istine radi, moram napomenuti da ni jedna pretnja nije došla iz tabora KK "Crvena zvezda" i da sa njima uvek imam dobru komunikaciju i punu poštovanja. Takođe, želim da istaknem da moja želja da igram za tim u Srbiji nije bila uslovljena niti finansijskim ponudama, niti bojama bilo koga kluba, jer sam želio da igram u zemlji koju volim, ali stvari jednostavno nisu išle u tom pravcu. Zahvaljujem se KK "Partizan" na ukazanom povjerenju i želji da budem deo njihovog tima, ali sam ipak doneo odluku da je za moju porodicu i mene najbolje da karijeru nastavim u nekom od evropskih timova izvan Srbije", napisao je na svom instagram profilu Nikola Mirotić. 

Iskusni krilni centar je nedavno raskinuo ugovor sa Barselonom i sada je slobodan u izboru nove sredine. Dugo je bio pominjan kao želja kako Partizana tako i Crvene zvezde, ali na kraju neće zaigrati ni u jednom od "večitih rivala". 

MN Press Nikola Mirotić

BONUS VIDEO:

Nikola Mirotić izjava Crvena zvezda Barcelona MONDO/Mladen Šolak