Nikola Jokić je razočarao mnoge u Srbiji kada je po četvrti put odbio nacionalni tim i rešio da ne igra na Mundobasketu na Filipinima. Nema puno onih koji tu njegovu odluku brane, ali sada se javio jedan od njih. U izjavi za "Maksbet sport" Miroslav Muta Nikolić je istakao da treba razumeti bivšeg MVP-a NBA lige. 

Proslavljeni košarkaški trener koji je godinama bio deo nacionalnog tima je naglasio da centar Denvera želi da se posveti porodici, konjima i stvarima koje voli preko leta. Takođe je podsetio na dva navrata kada se centar odazvao pozivu nacionalnog tima. 

"Trebalo bi ljudi da imaju razumevanja za Jokića. Ostavite dečka, bre, hoće čovek vreme za familiju. Da se posveti nekim drugim ljubavima, konjima i šta već voli. To je najbolji igrač na svetu. Svi su ponekad otkazali reprezentaciji. On je bio sa nama u Kini, pa sad na Evropskom prvenstvu kad smo ispali od Italije", rekao je Nikolić.

On se prisetio i izjava sadašnjeg selektora Svetilava Pešića o otkazima reprezentativaca u vreme kada je Nikolić bio u stručnom štabu Aleksandra Đorđevića i reprezentacije Srbije koju je vodio.  

"Setite se samo šta je Pešić izjavljivao kad je Đorđević bio selektor. Da su otkazi stvar selektora. I šta ćemo sad kad je došlo do toga? Ja sam potrošio vreme u reprezentaciji, bio sam tamo 20 godina. Uvek mi je bila čast da budem u reprezentaciji, a nemam nacionalnu penziju. Zato mi je teško da pričam o tome…Sigurno su neke povrede uticale na ostale igrače, ali imamo mi ekipu, imamo dosta dobrih igrača", smatra Nikolić. 

Svetsko prvenstvo u košarci počinje 25. avgusta, a naš tim će u grupi u Kvejzon Sitiju na Filipinima odmeriti snage sa Kinom, Južnim Sudanom i Portorikom. Pre toga nas čekaju pripreme i ozbiljan niz pripremnih mečeva

BONUS VIDEO: 

Nikola Jokić trening MONDO/Nikola Lalović