Reprezentacija Srbije igra odlučujući meč na Mundobasketu - poraz od Italije zakomplikovao je situaciju u grupi selektoru Svetislavu Pešiću i reprezentativcima, pa sada nema mnogo prostora za kalkulacije. Protiv Dominikanske Republike moraće da se ide na pobedu, svim raspoloživim sredstvima. To znači i da će "roviti" Avramović i Petrušev morati na parket kako se ne bi dogodila šokantna eliminacija!

Pred početak poslednjeg kola u grupi, pred Srbijom su sve četiri opcije - "orlovi" mogu da završe ovaj deo takmičenja i kao prvoplasirani tim grupe što bi bio najbolji scenario, ali i kao poslednjeplasirana ekipa u grupi! Takav ishod zavisiće i od drugog meča, koji već od 10:00 igraju Italija i Portoriko.

Da bismo spremno dočekali poslednja dva meča u grupnoj fazi, razredićemo sve scenarije koji mogu da zadese Srbiju!

ŠTA JE POTREBNO SRBIJI?

Jednom rečju - pobeda! Bez obzira na ishod druge utakmice, Srbija mora da pobedi kako bi prošla u četvrtfinale. Trijumf nad Dominikanskom Republikom značiće bolji učinak od te selekcije, ali i od tima koji nešto ranije bude poražen u drugom meču naše grupe. Znači, trijumf Srbiju vodi dalje, možda čak i do borbe za medalje.

MONDO/Nikola Lalović Trening Srbije

Ono što je važno istaći je da plasman Srbije na prvo ili drugo mesto u grupi nije u njenim rukama! Zapravo, to zavisi samo od ishoda meča Italija - Portoriko, bez obzira koliko bi pobeda nad Dominikanskom Republikom mogla da bude ubedljiva. Ukoliko Italijani savladaju Portoriko, Srbija će i pored trijufma biti druga. Ukoliko Portoriko savlada Italiju, pobeda Srbiji donosi prvo mesto u grupi, a to verovatno znači i izbegavanje Amerikanaca do samog finala!

KO SA KIM UKRŠTA?

Nakon utakmica koje se danas igraju na Svetskom prvenstvu biće poznati svi parovi četvrtfinala. Ekipa koja u grupi gde je Srbija osvoji prvo mesto plasiraće se u gornju polovinu žreba, dok će drugoplasirani tim u donji deo kostura. Za sada se znaju samo potencijalni rivali u četvrtfinalu - pošto Litvanija i SAD treba da odluče o prvom mestu.

Jasno je, prvoplasirani tim iz naše grupe ide na poraženu ekipu u tom meču, dok će drugoplasirani verovatno morati odmah da odmeri snage sa favorizovanim Amerikancima i tako sebi smanji šanse za medalju! Ukoliko se i Srbija i SAD dokopaju prvog (ili drugog) mesta u svojim grupama, potencijalno će moći da se sretnu u borbi za zlatnu medalju!

BONUS VIDEO:

MONDO/Nikola Lalović Trening Srbije