Kevin Panter (30) ostao je u Partizanu i biće predvodnik tima i u novoj sezoni. Tokom leta pisalo se o odlasku u Barselonu, spominjao se i NBA angažman u Torontu, tražili su ga još neki evroligaški klubovi, pa je na kraju sve iznenadio i potpisao dvogodišnji produžetak saradnje sa srpskim klubom.

Trenutno je na Kopaoniku sa ekipom, a pre odlaska na prvi deo priprema pričao je za MONDO na otvorenom treningu crno-belih. Ne krije zadovoljstvo što je tu. "Lepo je vratiti se, treća godina u Partizanu, dobro je. Dobro je", počinje Panter razgovor za MONDO.

Nije želeo previše da priča o prelaznom roku i svemu kroz šta je prolazio u tom periodu. "Mnogo toga se dešavalo, ne želim da pričam o tome, imam glavobolju kada se to spomene. Dosta toga je bilo. Sredili smo sve i to je to."

Prilikom dolaska na beogradski aerodrom dogodila se i jedna smešna situacija. Nekadašnji saigrač Nikole Jokića Pi Džej Doužer došao je obučen u crveno. Kevin nije mogao da prestane da se smeje dok je prepričavao taj detalj. "Došao je skroz u crvenom. Lud je. Nije znao za to, sada je sve u redu. Bili smo na aerodromu, Zek Ledej i ja smo ga pogledali i rekli mu da te boje više nikada neće nositi. Prvi put je u Evropi, tu smo da mu pomognemo da se adaptira."

Mogao je u crno-belom dresu da zaigra i Nikola Mirotić, ali na kraju nije potpisao ugovor, iako je sve bilo jako blizu.
"Mislili smo da dolazi, ali to ne menja ništa kod nas u vidu ambicija i ciljeva. Izabrao je drugi tim i tako je kako je."

Prošle godine je fajnal-for izmakao Partizanu, Real Madrid je napravio preokret i potom osvojio Evroligu. To je jedan od motiva ekipe za sezonu koja sledi. "Ambicije su velike od kada sam došao i tada ništa nismo osvojili. I dalje su tu, ne bih rekao da je to dodatni pritisak. Sa Željkom sam pričao o očekivanjima kada sam potpisao prvi put, očekuje da budem lider i to je to."

Mnogi igrači ovog leta došli su direktno iz NBA u Evroligu. Među njima su Frenk Kaminski i Pi Džej Doužer koji su potpisali za Partizan. "Prošle godine bili smo najgledaniji tim, možda je to uticalo, morate to njih da pitate. Mnoga velika imena dolaze u Evropu ove sezone, dobro je mesto, igra se dobra košarka ovde."

MN Press Partizan okupljanje u Areni

Za kraj je imao poruku za navijače. "Biće uzbudljiva godina, trudićemo se da ostvarimo što više pobeda", zaključio je Panter razgovor za MONDO.

BONUS VIDEO:

Izlazak igraca Partizana MONDO/Nemanja Stanojćić