Srbija je pregazila Kanadu u polufinalu, osvojila medalju na Mundobasketu prvi put od 2014. i ušla u finale, u kojem će čekati pobednika duela SAD - Nemačka (petak, 14.40 časova). Finale je zakazano za nedelju u 14.40 časova prema vremenu u Srbiji, odnosno u 20.40 po lokalnoj satnici u Manili. Tog jutra, od 10.30, Kanada će učestvovati u utakmici za bronzu.

Izabranici Svetislava Pešića ponovo su oduševili naciju i razbili još jednog velikog protivnika, kao što su uradili i u četvrtfinalu protiv Litvanije. Kada je bilo najvažnije, "orlovi" su bili pravi i zato smo ponovo u finalu i na 40 minuta smo do zlata, koje smo poslednji put osvojili 2002, pod vođstvom Svetislava Pešića, stručnjaka koji je i ovog septembra vodio naš tim do odličja i do direktnog plasmana na Olimpijske igre u Parizu.

Dugo će se pamtiti šta je naš tim sve uradio Kanađanima... Bogdan Bogdanović je doslovno razbijao Kanađane, Aleksa Avramović je čuvao Šeja Gidlžus Aleksandra kao srpski pit-bul i u takvoj situaciji ni pojedine odluke sudija nisu mogle da izbace "orlove" iz ravnoteže.

Srbija je ponovo tamo gde je bila 2014. u Španiji, kada je osvojila istorijsku medalju i ponovo će igrati u meču u kojem se odlučuje prvak sveta. Tim koji na svaki način predvodi maestralni Bogdan Bogdanović i kome nisu davane velike šanse uoči odlaska u Manilu ostvario je snove nacije i nastaviće to da radi i u nedelju, kako god bilo završeno finale!

Svetislav Pešić pred Kanadu MONDO/Nikola Lalović