Konačno je i Crvena zvezda dočekala svog srebrnog "orla"! Stigao je Dejan Davidovac na pripreme crveno-belih i tu video neka dobro poznata lica!

"Ima dosta novih lica, ja sam se tek priključio i neke igrače znam jer su bili ovde dok sam ja bio, a neke iz reprezentacije. Dosta mi dobro deluje ovaj početak i nadam se da će tako ostati do kraja", počeo je Davidovac. 

Leto je proveo sa reprezentacijom i zato "kasni" na pripreme Crvene zvezde. Ali itekako je vredelo, vratio se sa srebrom oko vrata sa Svetskog prvenstva iskusni univerzalac. 

"Za početak odmorio sam se. Hvala na čestitkama, bilo je super što smo uradili to što smo uradili. Mislim da smo napravili veliku stvar i da ćemo tek vremenom biti svesni toga. Tako da sada se okrećem obavezama. Možda jeste priključiti se u nekom trenutku pripremama, ali naravno da ću dati sve od sebe i verujem da će mi saigrači pomoći da se uklopim", siguran je on. 

Sada Zvezda putuje na prijateljski turnir na Kipru gde će igrati u petak i subotu protiv Makabija i Žalgirisa. Sa timom neće putovati lakše povređeni Miloš Teodosić i Šabaz Nejpir, ali na Kipar ide Rokas Gedraitis.

"Pre svega očekujem veliku borbu i jake utakmice na Kipru, na drugom mestu, to je dobra priprema za sezonu, posebno za nas “novajlije” da se upoznamo na terenu i uigramo. U svakom smislu, ovakav turnir je jako dobra stvar za ekipu. Optimistični smo. Za sada sve izgleda dobro, naravno potrebno je vreme, jer su neki igrači došli ranije, neki se priključili kasnije, ali imamo dovoljno vremena do početka sezone da se pripremimo i ovakve provere nam pomažu u tome", rekao je Gedraitis. 

BONUS VIDEO: 

Crvena Zvezda KK  MONDO/Nemanja Stanojćić