Ova sezona Evrolige počinje u Beogradu, a prvi meč u sezoni 23/24 odigraće se u "Beogradskoj areni" gde će Crvena zvezdadočekati sastav Asvela. Pred taj meč iskusni američki centar Majk Tobi je istakao da očekuje sjajnu atmosferu i pobedu svog tima.

"Jako smo uzbuđeni jer počinje nova sezona, igramo prvu utakmicu kod kuće i biće sjajna atmosfera. Ovo je prva utakmica, uvek ima malo pritiska kada sezona tek počinje, ali sa druge strane znamo da moramo da se koncentrišemo na sebe i svoju igru kako bi imali šansu da pobedimo", rekao je Tobi na poslednjem treningu pred meč.

Očekuje se da puna hala dočeka Francuze, a to će svakako igračima crveno-belih biti sjajna motivacija za uspeh na početku nove takmičarske godine u evropskoj eliti.

"Mislim da je to dodatna motivacija, jako smo uzbuđeni i naravno ovde su navijači sjajni. Probaćemo da iskoristimo tu energiju, ali da ne budemo previše poneti emocijama. Da nas one ne ponesu poreviše, ali da u isto vreme to iskoristimo kao dodatnu motivaciju da dodatno budemo dobri", naglasio je Tobi. 

Majk Tobi izjava pred Asvel MONDO/Nemanja Stanojčić

Na pitanje da li će njegov saigrač iz reprezentacije Slovenije Luka Dončić gledati ovaj meč rekao je da se nije skoro čuo sa njim, a zatim je govorio o sjajnoj konekciji sa Milošem Teodosićem u crveno-belom.

"Da, naravno mislim da ćemo tako igrati. stvorili smo odmah jaku konekciju. Nije nam puno trebalo treninga, a u Laktašima nam je bila prva utakmica jer on nije bio na turniru na Kipru. Znamo kakav je on igrač i nadam se da ćemo tokom sezone poboljšati našu konekciju", naglasio je centar Zvezde. 

Hteli su novinari da izabere - Luka Dončić ili Miloš Teodosić! "Već smo krenuli sa tim poređenjima... Obojica su sjajni košarkaši,. obojica su sjajni plejmejkeri i rekao bih da je Luka verovatno učio od Teodosića."

Asvel je pred ovaj meč poražen u domaćem šampionatu, ali Tobi u tome ne vidi slabost francuskog tima.  "Mislim da su odmorili neke igrale, da su se spremili za početak Evrolige. Znamo da su fizički moćan tim, igrali smo prijateljsku sa njima i bilo je jako teško. Moiramo da se fokusiramo samo na sebe", završio je on. 

BONUS VIDEO: 

Miloš Teodosić izlazak MONDO/Nemanja Stanojčić