Partizan je bez Mateuša Ponitke u sastavu izgubio od Barselone u prvom meču na domaćem terenu u ovogodišnjem izdanju Evrolige, a nakon što je analizirao poraz svog tima Željko Obradović se dotakao i neigranja iskusnog Poljaka. Ponitka je stigao kao veliko pojačanje, ali je jako malo igrao ove sezone. 

Kada je u pitanju ovaj meč on se prema rečima šefa struke crno-belih požalio na povredu na treningu pred meč, a povreda je takva da ga nećemo videti ni na meču sa Olimpijakosom za dva dana. 

"Što se tiče Ponitke on je jutros uradio trening i prijavio je da ga boli rame. Ima on tu povredu ramena, ali je rekao da ga boli toliko da je praktično nesposoban da igra. Doktori i fizioterapeuti reagovali, ali nije bilo šanse. Juče na treningu je Alen Smailagić iskrenuo zglob, napustio je trening. Radio je samo desetak minuta. Zahvalnost igraču što je u takvim uslovima hteo da pomogne timu", rekao je Željko Obradović. 

MONDO/Stefan Stojanović Partizan Barselona

Falio je Ponitka kako u skoku tako i u organizaciji igre i jasno je da je doveden kao igrač koji pravi razliku. Ipak i bez njega u timu neke stvari moraju hitno da se poprave u igri crno-belih. 

"Koliko nam je falio Ponitka? Mnogo, sigurno da smo ga potpisali da bude neko ko može da pomogne timu. Večeras nije mogao, a ja lično mislim da neće da putuje sa nama u Atinu na utakmicu sa Olimpijakosa. U ovom timu ima dosta kvaliteta, samo mi treba da analiziramo sami sebe i da vidimo zašto radimo neke stvari brzopleto. Zašto su protivničke ekipe agresivnije, da idu snažno i jako na ofanzivnom skoku, a da mi ne reagujemo kako treba da reagujemo. i to je to. Kao i uvek sitne male stvari koje donose boljitak u igri", rekao je najtrofejniji igrač Evrope. 

Na kraju se ponovo vratio na slučaj Mateuša Ponitke... "On je jedan divan momak koji ima toliku želju da igra i večeras kada sm otišao kod fizioterapeuta i doktora on je bio toliko tužan i razočaran što neće biti u timu da je to... Ali šta da radimo, tek je početak. Nekoliko utakmica smo odigrali mnogo toga je ispred nas."