Nakon poraza od Crvene zvezde i Partizana zadrmala se klupa Ti Džeja Parkera u Asvelu, a pošto je tim iz Vilerbana poražen i u trećem kolu sada je sve jasnije da će Toni Parker morati da pomeri svog brata sa klupe ove ekipe. 

Pominjala su se mnoga imena, a sada se priča o tome da bi u Evroligu mogao da stigne aktuelni svetski šampion, selektor Nemačke Gordon Herbert. Ovaj finski-kanadski trener je karijeru počeo u Finskoj sredinom devedesetih, a kasnije je radio u raznim nemačkim klubovima. Francuska mu nije nepoznanica jer je od 2004 do 2006. vodio Pariz Rasing, a u karijeri je radio i kao asistent u NBA ligi u sastavu Toronta. U Evroligi nikada nije igrao, a od trofeja je osvojio FIBA kup Evrope, finski i francuski kup kao i prvenstvo Nemačke. 

Mi ga poznajemo najviše sa Eurobasketa gde je njegov tim bio treći kao i sa Mundobasketa gde je Nemačka savladala Srbiju u finalu, mada su njegove čudne izjave pre i posle meča naljutile našu javnost.

"Oni su pobedili Kanadu? Ok, nemam pojma! Bio sam fokusiran na ovu, nisam gledao tu utakmicu. Kouč Pešić je sjajan trener, jedan od najvećih ikada, veliki prijatelj i to je sve što mogu da kažem o Srbiji", kazao je Herbert pred meč, a posle finala nije hteo da priča o duelu sa Srbijom i rekao je samo: "Znam selektora Pešića dugo, mogu da kažem i da mi je prijatelj, popijemo nekad dobro crveno vino. I mnogo poštujem šta je uradio."

Na pitanje srpskih novinara da ipak malo više proomentariše meč, nije bio voljan da sarađuje. "Ubijate me... Kao što je Denis rekao, od prve četvrtine smo počeli da igramo odbranu, bili smo agresivni. I to je to", završio je Herbert nakon te utakmice. 

BONUS VIDEO:

Denis Šreder MONDO