Partizan očekuje gostovanje Olimpijakosu u okviru četvrog kola Evrolige, koja je na programu u četvrtak od 20.15 časova. Parni valjak razočarao je domaće navijače porazom od Barselone na domaćem terenu, a sada će na trećem gostovanju tražiti svoju šansu protiv grčkog tima, koji takođe iz porazom od Olimpije ulazi u ovu utakmicu. Košarkaš crno-belih Aleksa Avramović istakao je da je ekipa spremna i fokusirana na pobedu.

"Oni su odigrali jednu slabu utakmicu protiv Milana u utorak veče, gde ih je Milano sveo na 53 poena i svakako će izaći mnogo motivisaniji nego što su igrali tu utakmicu. Na nama je da napravimo korak napred i da pokušamo da ispravimo te greške koje smo imali u utakmici protiv Barselone i da pokušamo da pobedimo. Imamo sigurno kvalitet da pobedimo Olimpijakos, sad odlučivaće ti sitni detalji kao što su u utorak odlučivali i nadamo se da ćemo biti fokusirani i spremni da uradimo to na pravi način", počeo je razgovor Avramović.

Na pitanje kako će se tim crno-belih vratiti u ritam posle praktično jednog dana odmora, Aleksa je odgovorio da se tim polako ulazi u prepoznatljivu formu i da igrači imaju kvalitet da isprate ovakav tempo. "Mi imamo sposobnost da igramo dobru odbranu i mislim da Olimpijakos kao i druge grčke ekipe igraju tvrdo i čvrsto, na mali broj poena generalno, ali kažem, treba zaustaviti Milutinova, pre svega, i Vokapa. Znamo da može i Kanan da pravi probleme, da probleme može da pravi i Najdžel Vilijams Gos, imaju dobar i dubok roster, ali kažem i mi imamo sjajne igrače, ulazimo polako u prepoznatljivu formu i nadam se da će to već od Olimpijakosa biti na dobrom nivou", rekao je košarkaš Partizana.

MONDO/Stefan Stojanović Kk Partizan Media day

Iako je Partizan doživeo težak poraz od Barselone, Avramović nije zabrinut, ali da definitivno planiraju da promene taktiku u odnosu na pomenutu utakmicu koja je odigrana u utorak, kod kuće.

"Mi smo izgubili pred našim navijačima, ali kažem nema mesta za tugovanje, uigravamo se i dalje. Prošle godine smo lošije krenuli u Evroligi, imali smo probleme, pogotovo u novembru i decembru, ali kažem da smo se i tada skupili i sada mislim da imamo odličnu hemiju van terena, tako da će nam sve to dodatno pomoći da ubrzamo proces sazrevanja tih novih igrača, ali i nas da se što bolje adaptiramo na nove igrače i na novu sredinu. Nisam zabrinut, Barselona je igrala dobru utakmicu, oni su nas tukli više nego što smo mi njih tukli na domaćem terenu. Baš su nas tukli - sad ćemo i mi da tučemo, što bi se reklo", zaključio je Avramović.

BONUS VIDEO:

Kevin Panter pred novu sezonu KK Partizan u Evroligi MONDO