Kem Birč (31) postaje slobodan agent u NBA ligi. Doskorašnji košarkaš San Antonija nije prošao poslednji "rez" u redovima Sparsa i može da bira gde će da nastavi karijeru. S obzirom na to da igra na poziciji centra već su se javili navijači Partizana i na društvenim mrežama zovu ga da dođe u Beograd.

Timu Željka Obradovića nedostaje upravo to, pojačanje u reketu koje bi bilo zaduženo za zaštitu obruča i skokove. Uhvaćene lopte su najveći problem crno-belih u dosadašnjem toku sezone, protivnički timovi to koriste i daju sebi nove šanse za napad. Upravo to crno-beli i čekaju, pošto poslednji "rez" u NBA ligi biće do 23. oktobra i tada će biti jasno ko će još biti slobodan.

Birč je visok 203 centimetra i ima iskustvo igranja u Evropi. Igrao je za turski Ušak u sezoni 2015/16, pa je narednu sezonu proveo u Olimpijakosu i bio je deo najbolje defanzivne petorke u ligi Grčke. Odatle je otišao u NBA i igrao za Orlando, njihovu filijalu i za Toronto. U februaru je trejdovan u Sparse, ali se nije naigrao u timu Grega Popovića.

U narednih nekoliko dana očekuje se da će još igrača dobiti raskid ugovora i jasno je da će mnoge evroligaške ekipe to da prate. Panatinaikos je već najavio da traži bar još jednog igrača, Partizanu je neophodan centar, Olimpijakos i Armani već su kontaktirali Kendrika Nana...

Kevin Panter pozvao Matijasa Lesora MONDO/Nemanja Stanojčić