Crvena zvezda Meridianbet odlučila je da se rastane sa Duškom Ivanovićem posle slabih rezultata na startu nove sezone. Iz kluba su poručili da će se uskoro oglasiti o daljim koracima, a prema informacijama portala "Meridianbet Sport" - prvi izbor za novog trenera je Janis Sferopulos.

U pitanju je grčki trener koji je tokom trenerske karijere već radio u evroligaškim klubovima, pa je tako po četiri godine vodio Olimpijakos i Makabi iz Tel Aviva. Prethodno je bio na klupi Panioniosa, Apolona i Kolosa, dok je imao ulogu pomoćnog trenera u PAOK-u, Olimpijakosu, CSKA iz Moskve i Hjustonu. Poslednji angažman imao je na klupi Makabija koji je napustio u februaru 2022. godine.

Interesantno je da je Sferopulos bio kandidat za klupu Crvene zvezde i u leto 2022. godine, kada je ipak angažovan Vladimir Jovanović, ali nije došlo do dogovora. Sferopulos je pregovarao i sa Baskonijom, ali je tragao za pravim projektom kako bi upotpunio svoju riznicu trofeja - tri puta je bio šampion Izraela, ima dva Kupa Izraela, a dva puta je bio osvajao titulu šampiona Grčke, ali je gubio i dva finala Evrolige 2015. i 2017.

Podsetimo, Crvena zvezda već u ponedeljak igra meč ABA lige protiv FMP Železnika (18.00), a potom slede dva meča protiv Partizana. Prvo u Evroligi (četvrtak), a zatim i u ABA ligi - takođe na gostovanju - 30. oktobra.

BONUS VIDEO:

Nemanja Nedović izjava posle Monaka MONDO/Nemanja Stanojčić