Najobavešteniji NBA novinar na svetu Adrijan Vojnarovski javio je da je Filip Petrušev otpušten! Srpski reprezentativac je nakon debija u NBA ligi u dresu Filadelfije iznenadno trejdovan i otišao je u Sakramento Kingse, gde je potrajao još dve utakmice. Imao je "sekundažu" na tim mečevima, a sada se čeka zvanična potvrda otkaza.

Kingsi trenutno imaju pun sastav i žele da zadrže fleksibilnost, kako bi mogli da potpišu nekog slobodnog agenta u toku sezone. Mesto Petruševa će biti upražnjeno, a kako navodi Vojnarovski očekuje se da nekadašnji košarkaš Mege i Crvene zvezde novi angažman potraži u Evropi. 

Crvena zvezda se nije javljala kao zainteresovana strana i za sada nije bilo priče o interesovanju bivšeg kluba, ali to ne znači da nema klubova koji bi želeli da ga vide u svom sastavu. Pominjalo se da Olimpijakos hoće da ga angažuje, ta informacija je cirkulisala u grčkim medijima, sada ostaje da se vidi da li će se ostvariti. Muči se sa visokim igračima Olimpijakos od početka sezone, imaju mnogo povreda tako da im pojačanja jesu neophodna.

 BONUS VIDEO: 

Petrušev MONDO/Nikola Lalović