Francuski Asvel, jedan od dva najslabija tima Evrolige ove sezone, sprema se da angažuje vrlo ozbiljno pojačanje kako bi počeo da se "penje" na tabeli. U pitanju je poznati plejmejker Toma Ertel (34, 189 cm) koji bi na taj način mogao da se vrati u Evroligu posle godinu i po dana, pošto je član Zenita kome je zabranjeno da nastupa u tom takmičenju.

Informaciju je lansirao renomirani "L'Ekip", a navodno je Asvel odlučio da ga pozove pošto je Frenk Džekson napustio klub, a povreda Nanda de Koloa se pokazala kao znatna ozbiljnija. Zato sada razmatraju Ertela koji bi se na taj način vratio u domovinu i istovremeno dobio pravo da igra za reprezentaciju Francuske, za koju nije mogao da nastupa tokom Svetskog prvenstva na Filipinima zato što je član kluba iz Rusije.

Spekulisalo se da bi ovo pravilo moglo da se ukine i da bi Ertel mogao bez poteškoća da obuče dres Francuske, iako nastupa za Zenit, međutim u međuvremenu se ništa nije promenilo po tom pitanju, a vreme polako otkucava i Olimpijske igre u Parizu su sve bliže.

Podsetimo, Ertel je bio član Asvela u dva navrata - od 2009. do 2011. godine, pa opet 2021, dok je igrao za Po Ortez, Strazbur, Alikante, Baskoniju, Efes, Barselonu i Real Madrid.

BONUS VIDEO:

"ALEKSA MI JE PRIŠAO, ZAGRLIO I SVIMA REKAO - OVO MI JE PRVI TRENER" Profesor Bokić otkrio detalje susreta sa košarkaškom zvezdom Kurir TV

(MONDO - M.V.)