Crvena zvezda Meridianbet večeras od 20.30 igra drugi meč "španske turneje" u Evroligi protiv Baskonije, a srpski trener Vlade Đurović upozorava da ako budu igrali kao protiv Valensije - kada su za prvo poluvreme primili 56 poena - nemaju šta da traže. Ističe da je jako važno da dođu do trijumfa kako bi se podigli na tabeli Evrolige, ali je isto tako svestan da neće nimalo biti lako protiv Duška Ivanovića za koga ističe da poznaje crveno-bele "u dušu".

"Mora da se igra odbrana, da četiri-pet igrača dobije pet faulova. Kakva je to štednja? Napadaj, udaraj, tuci, mora tako da se uđe ratnički, tako su u Partizanu počeli da igraju, shvatili su i sad pobeđuju! Tako je Jaramaz preokrenuo meč za Partizan, zato su ga svi ljubili i grlili na kraju, a dao je jedan poen. Zvezda mora da uđe u tuču!", naglasio je Đurović za TV Arena Sport.

Večeras u timu Crvene zvezde neće biti Šabaza Nejpira, jednog od najlošijih igrača ove sezone u Evroligi, a Đurović dodaje da i ostali šuteri u timu - pre svih Teodosić i Gedraitis - moraju bolje. "Tesno su izgubili utakmicu protiv Valensije samo jer ih je držao skok, imali su sedam više. Moglo je čak da se dobije, nudila se Valensija, a rešenja koja su imali i greške koje su pravili dok se to dešavalo - to je neverovatno. Ako Teodosić, Gedraitis i Nejpir, kao glavni šuteri, imaju šut 6/14, to je tragedija", kazao je srpski trener i posebno kritikovao Litvanca.

"Čeka se Rokas Gedraitis, čeka i čeka... A ne znam kad će više da proradi? Šutira 1/5, pa 1/6, pa 1/7... Pa čekaj, koji je to šuter?Šuter je valjda onaj koji pogađa, a ne onaj koji promašuje. To je psihološki, iskusan je igrač, a on se ne diže na šut i kada podiže ruke tačno pomisli šta ako promašim? Tu nema sreće, mora da ima psihologiju da kada se podigne da je to da bi ubacio trojku. Zvezda ima malo pobeda, moraju da dobiju jednu utakmicu u Španiji. Teško je što Duško Ivanović zna i šta se u svlačionici priča. Sve zna, sve boljke i dobre strane, dok i Sferopulos zna sigurno nešto o Baskoniji", naglasio je Đurović.

BONUS VIDEO:

Teodosić  MONDO/Nemanja Stanojčić

(MONDO - M.V.)