Partizan i Crvena zvezda su proslavili pobede u Evroligi u 14. kolu! Crno-beli su putovali u Litvaniju i tamo su dobili Žalgiris 93:85, dok su crveno-beli sa 85:71 uspeli da budu bolji od Albe. Sa duplom pobedom za Srbiju pogled na tabelu Evrolige je lepši! 

Naravno na samom vrhu je Real Madrida koji ima 12 pobeda i jedan poraz i već sada je Real praktično siguran u Top 6, a u Top 6 je upravo ušao Partizan! Ispred crno-belih su Barselona sa 10-3, Virtus sa 9-4 i Monako sa 8-5, a crno-beli su sada peti! Drže poziciju koja vodi direktno u plej-of i pred duplo kolo koje će odigrati u Španiji naredne nedelje su stigli tamo gde je od početka sezone ambicija da budu. 

To peto mesto crno-beli dele sa Baskonijom i Makabijem, a jure ga Olimpijakos i Valensija sa 7-6. Efes je posle poraza od "Ponosa Izraela" udaljen sa 7-7, koliko ima i Panatinaikos.

Fenebahče je na šest pobeda i sedam poraza, Bajern na šest pobeda i osam poraza a onda na 14, mestu dolazi Crvena zvezda. Tim Janisa Sferopulosa je skočio dva mesta iznad Olimpije i Žalgirisa, a skroz na dnu su sa po dve pobede Asvel i Alba. Crveno-beli su sada na četiri mesta od plej-ina, a gledano u pobedama su na dve pobede od mesta koje vodi u doigravanje. 



Standings provided by Sofascore

(MONDO, N.L)

BONUS VIDEO: 

Atmosfera ispred Arene uoči derbija Kurir sport