Nekadašnja NBA zvezda Kemba Voker (33, 183 cm) stigao je ovog leta u Evropu u pokušaju da "restartuje" karijeru, a debi u dresu Monaka imao je baš u Beogradu. Gostovao je protiv Crvene zvezde i mogao je da vidi koliko se atmosfera na utakmicama razlikuje u odnosu na Sjedinjene Države, a čini se da je još pod utiskom.

U razgovoru za "Basket Njuz", prisetio se svog debija, kada je ušao sa klupe protiv Zvezde i dobio sporadične zvižduke, a ono što ga je posebno impresioniralo bio je sam početak utakmice kada navijači tradicionalno "nadglašavaju" himnu Evrolige. Taj trenutak ostao mu je urezan u pamćenju: "Šta sam mislio? Uživao sam svakog momenta, bilo je super kul. Neverovatno je kako su sinhronizovani, kako skaču, pevaju zajedno. Navijali su i pevali za svoj tim. Nisu hteli da mi pobedimo. Nisam video jedan dres Monaka tamo... Bili su tu za svoj tim protiv nas i to je za njih najvažnije, to je za njih ova igra. O tome se radi, o ljubavi, strasti, to je bilo posebno za mene i svideo mi se svaki sekund toga", naglasio je Voker.

Podsetimo, nekadašnji Ol-star košarkaš došao je u Evropu pošto u NBA više nije mogao da se izbori za veću minutažu, sve zbog problema sa kolenom koji ga muči već duže vreme. U dresu Monaka se još traži i prosečno igra tek deset minuta i beleži 3,5 poena po meču.

Kurir/Petar Aleksić Crvena Zvezda Monako Kurir

BONUS VIDEO:

Kemba Voker izjava MONDO/Nemanja Stanojčić

(MONDO - M.V.)