Američki plejmejker Šabaz Nejpir više neće igrati za Crvenu zvezdu, nakon što je trener Janis Sferopulos rekao da mu je tražio da ne nastupi protiv Real Madrida u strahu od povrede, jer pregovara sa drugim timom. Nakon što je napustio "Štark arenu" uz veoma kratku poruku, Nejpir je bio "pričljiviji" na Instagramu - tamo se obratio treneru rečima: "Govori istinu pred kamerama!".

U svakom slučaju, kratka i neuspešna epizoda Šabaza Nejpira u Crvenoj zvezdi Meridianbet je gotova. Iako se u utorak pred meč protiv Real Madrida on pojavio na zagrevanju, nije bio u timu kada su košarkaši crveno-belih istrčali na parket Štark arene pola sata pred meč. Presedeo je meč u trenerci i sa kapom na glavi i izvesno je da ga više nećemo gledati u Zvezdinom dresu.

"Šabaz je u pregovorima da promeni ekipu i rekao mi je jutros da neće da rizikuje povredu i tražio da ne igra. Neće se vratiti. Sam je sebe izbacio iz ekipe", rekao je Sferopulos posle meča. On je takođe komentarisao i Nejpirove loše igre, ocenivši da nije pružao poenterski doprinos i da nije imao dobre partije u crveno-belom.

MONDO/Uroš Arsić, Instagram/shabazznap13r Nejpir

Zvezda je u ponedeljak dovela novog centra Fredija Gilespija, a u toku je i njena aktivna potraga za novim plejmejkerom, jer je Nejpir definitivno završio na Malom Kalemegdanu. "Naravno da pokušavamo da nađemo igrače, da li mislite da nećemo? Tražimo da nađemo najbolja moguća rešenja, da budu pojačanja i da učine tim boljim. Nećemo da dovedemo igrače samo da bismo ih dovodili, da bismo imali nova imena. Tržište je veoma malo, svi traže plejmejkere, centre, sad nije lako naći slobodne igrače, ali pretražujemo tržište. Ne moramo da govorimo insajderske informacije, mi smo porodica, a vi mi ne govorite šta se događa u vašoj porodici. Šta hoćete da kažete, da ne pokušavamo da učinimo tim boljim dovođenjem dobrih igrača? Pokušavamo. Doveli smo Fredija (Gilespija), za kojeg verujem da će nam pomoći, ali naravno da tražimo igrače koji će na isti način pomoći ekipi", rekao je Sferopulos posle meča.

Posle nekoliko sezona "koketiranja", Šabaz Nejpir potpisao je ovog leta za Zvezdu, dobio najveći ugovor u ekipi, ali u crveno-belom nije opravdao ni očekivanja, ni platu. Povrh svega, rastanak postaje veoma mučan.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:

Šabaz Nejpir MONDO