Košarkaški klub Partizan ima novo pojačanje - dok je trajala utakmica protiv Zadra u okviru ABA lige, crveno-beli su na klupskom sajtu predstavili Džejlina Smita! Plejmejker koji ima hrvatski pasoš i nastupa za tu reprezentaciju od 2022. godine potpisao je ugovor do kraja sezone i nosiće crno-beli dres sa brojem 0.

Smit stiže u Beograd nakon kratke i neuspešne epizode u Virtusu iz Bolonje, gde je imao samo epizodnu ulogu na početku nove sezone. Pre toga je američki košarkaš sa hrvatskim pasošem dve godine igra za Albu i bio izuzetno važan deo tog tima. Upravo partije u dresu nemačkog kluba njegove su najbolje u kariejri, pa samim tim i preporuka Partizanu da ga angažuje nakon duge potrage za plejmejkerom.

Džejlin Smit je tokom prethodnih dana bio glavna tema košarkaških medija u Evropi. Pojavila se informacija da će pojačati Partizan, a zatim i da prekida saradnju sa Miškom Ražnatovićem kako bi potpisao ugovor sa crno-belima. On se vratio u agenciju koja ga je nekada zastupala, a njegov dolazak u Beograd najavio je i čuveni Aco Petrović.

OEREN STACHE / AFP / Profimedia, MN Press Džalin SMit

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Partizan, trening, Frenk Kaminski Kurir