Armani je u ogromnim problemima, povrede se nižu. Šavon Šilds je najnoviji na toj listi i biće van terena najmanje dve nedelje, a možda i duže. Etore Mesina imaće ogromne probleme prilikom izbora igrača za meč sa Baskonijom u Italiji (četvrtak 20.30 časova).

"Šilds je doživeo povredu mišića na treningu i biće ponovo pregledan za dve nedelje", navodi se u saopštenju Armanija. Italijanski mediji tvrde da će pauzirati duže, spekuliše se da bi i mesec dana mogao da bude van terena, što bi mogao da bude ogroman problem za tim u borbi za plej-of elitnog takmičenja.

Trenutno su na 14. mestu sa skorom 6-10 koliko ima i Crvena zvezda. Za duel sa španskim timom sigurno neće igrati Nikola Mirotić, koji se još oporavlja od povrede, Maodo Lo, Đampaolo Riči, dok je Bili Beron pod upitinikom i postoji šansa da se nađe na parketu. Kevin Pengos nije igrao još od petog kola i mala je verovatnoća da će zaigrati, posebno pošto navodno pregovara sa Valensijom.

Kada je u pitanju Šabaz Nejpir, on je iz Zvezde otišao u Milano, ali ne može da igra protiv Baskonije. Kod njega nije u pitanju povreda, već pravilnik Evrolige po kom ne može da igra do 18. kola, dakle do gostovanja Olimpijakosu u Atini (2.1 u 20.15 časova).Standings provided by Sofascore

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

Nikola Mirotić izjava MONDO/Nemanja Stanojćić