Argentinski košarkaš Luka Vildoza zaradio je tešku povredu na prvenstvenom meču protiv Peristerija i u pobedi Panatinaikosa (90:75) odigrao je samo četiri minuta. Bivši bek Crvene zvezde odmah se požalio na bolove i morao je da napusti igru, a atinski klub ubrzo se oglasio saopštenjem u kojem su otkrivene loše vesti!

Vildoza će hitno biti podvrgnut operaciji kolena, a čeka ga duža pauza jer je stradao meniskus! Reč je o rupturi meniskusa levog kolena, a u najboljem sučaju argentinski bek mogao bi da bude na terenu za nešto više od mesec dana. Naravno, pitanje je i koliko će mu tada biti potrebno vremena da uđe u ritam i dostigne svoju najbolju formu.

Podsećamo, Luka Vildoza se tokom leta preselio iz Crvene zvezde u Panatinaikos i postao deo drim-tima koji je Dimitris Janakopulos oformio na čelu sa trenerom Erginom Atamanom. Argnetinac ove sezone prosečno beleži 6,8 poena, odnosno po 1,7 skoka i asistencije na mečevima u elitnom takmičenju evropskih košarkaških klubova.

Najbolju partiju odigrao je nedavno protiv Valensije, kada je ubacio 19 poena, dok se na mečevima protiv srpskih ekipa nije istakao. Meč protiv Partizana završio je bez poena, dok je protiv Zvezde postigao dva poena. Na tom meču više pažnje privukla je njegova devojka, srpska odbojkašica Milica Tasić.

Instagram/printscreen/lucavildoza Luka Vildoza i Milica Tasić

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Luka Vildoza i Milica Tasić posle utakmice Kurir