Crvena zvezda Meridianbet izgubila je od Baskonije u dramatičnoj utakmici u Evroligi, u punoj Štark areni koja se oprostila od Dejana Milojevića. Blistao je Amerikanac Markus Hauard, koji je počastio Beograd NBA košarkom, jer je ubacio impresivna 32 poena, od čega sedam trojki i čak 26 poena u drugom delu meč. Blistao je i srpski as Vanja Marinković, nekadašnji kapiten Partizana, koji je ubacio 18 poena.

Kada su krenuli ka tunelu posle utakmice, tamo su ih sačekali aplauzi zvezdaša. Hauard, pa Marinković ispraćeni su aplauzima i na njih su uzvratili. Zvezdina publika znala je da ceni odličnu igru svog protivnika.

Pogledajte tu scenu iz Štark arene:

Važan doprinos dao je i krilni centar Čima Moneke, koji je u završnici uhvatio ključnu loptu, na 11 sekundi do kraja, za odlučujući posed Baskonije i za svoj učinak od 13 poena i 12 skokova. Sa njim i Hauardom i Marinkovićem, Baskonija Duška Ivanovića ipak je bila prejaka za Zvezdu koja je dala sve što je imala, ali bez Miloša Teodosića, Nikole Topića i Nemanje Nedovića nije mogla više.

(MONDO - N.L, M.Š)

BONUS VIDEO: