Košarkaši Dalas Maveriksa poraženi su u NBA ligi od Boston Seltiksa uprkos još jednoj fenomenalnoj partiji Luke Dončića, koji je uz 33 poena imao 18 skokova i 13 asistencija. Slovenački košarkaš našao se u centru pažnje i kada je sočno opsovao - što radi isključivo na srpskom jeziku!

"Je*em ti mater u pi*ku!", glasno je rekao Luka Dončić, a sa njegovih usana to je moglo jasno da se pročita. Administrator profila Dalasa na društvenim mrežama očigledno je u pogrešnom trenutku snimao lice najboljeg igrača tima iz Teksasa. Dončićeve reči Amerikancima verovatno ne znače ništa, ali nama je jasno koliko mu je ova trojka bila bitna.

Identičnu psovku Luka Dončić je upotrebio tokom Mundobasketa koji se igrao u jesen 2023. godine, kada je Slovenija protiv Italije igrala za sedmo mesto na turniru. Dončić je tada izgubio živce i vikao je na sudiju, a tek kasnije je shvatio da zapravo priča sa Hrvatom Martinom Vulićem, koji je dobro razumeo poruku slovenačkog košarkaša.

Dončić je na istom turniru psovao i protiv Kanađana, a dešava mu se i da NBA publici predstavi srpske psovke. Jedna takva situacija desila se krajem 2022. godine, nekoliko meseci nakon što je svoj arsenal vulgarnih reči pokazao na Evropskom prvenstvu, kada je Slovenija eliminisana sa tog takmičenja.

/MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Dončić psuje sudiju na srpskom SK 1