Golden Stejt ne zaboravlja Dejana Milojevića! Nakon što smo videli Stiva Kera kako se oprašta od srpskog trenera, nakon što se Bob Majers slomio govoreći o njemu, a Andre Iguodala i Drejmond Grin su probranim rečima pričali o srpskom košarkašu i treneru sada se oglasio i Stef Kari.

Jedan od najboljih košarkaša ikada se na konferenciji za medije pojavio u crnoj majici na kojoj je pisalo "brate" u slavu tragično nastradalog Milojevića, a onda je održao emotivan govor. Pričao je o kvalitetima koje je timu donosio Milojević i završio sa rečenicom u kojoj je istakao da je Dejan Milojević bio veliki trener.

"Znate, ono što sam ja doživeo u našim razgovorima i svaki put kada bih razgovarao sa njim... Njegovo prisustvo je bilo glasno, iako možda ne rečima. To je sve kroz osmeh, kroz zagrljaj i kroz njegovu blagu prirodu. Kada dođemo do treniranja, ako imate takvu prirodu i energiju gde možete da se povežete sa igračima i da budete iskreni, da ih kritikujete i dajete im instrukcije.. To je umetnost velikih trenera!", rekao je emotivni Kari. 

MN Press Dejan Milojević

Golden Stejt je rešio da do kraja sezone nosi dresove na kojima će u srcu u jednom uglu dresa stajati inicijali Dejana Milojevića. Osim toga "Čejs centar" je osvanuo sa velikom slikom Dejana Milojevića preko celog zida, a NBA velikani su se redom emotivno opraštali od velikog Dejana Milojevića. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Oproštaj Podgorice od Dejana Milojevića MONDO/Teodora Orlandić