Završeno je 24. kolo Evrolige, a navijači "večitih rivala" posle ovog kola imaju drugačiji pogled na tabelu. Dok su jedni jako daleko od mesta u doigravanju i plejofu posle neočekivanog poraza, drugi se raduju jer su opet u najboljih deset u Evroligi. 

Crvena zvezda je odigrala jedan od najgorih mečeva u Evropi od početka sezone i tim Janisa Sferopulosa je još jednom doživeo poraz od berlinske Albe, koja na kom god da je mestu na tabeli muči crveno-bele. Sada su kao poslednjeplasirani uspeli da pobede 89:80 i tako sveli šanse Zvezde za prolazak dalje na minimum. 

Što se tiče Partizana pred svojim navijačima je ekipa Željka Obradovića jako loše krenula meč sa Žalgirisom, ali je potom nakon tajmauta najtrofejnijeeg evropskog trenera svih vremena uspela da podigne nivo igre kako u napadu tako i u odbrani i da zaigra na pravi način i pobedi. A kako posle svega ovoga izgleda tabela?

PARTIZAN SE DIGAO, ZVEZDI TREBA ČUDO! 



Standings provided by Sofascore

Kao što je i rekao Željko Obradović na konferenciji za medije samo jedan tim se odvojio na vrhu i to je Real Madrid koji je jako teško zaustaviti ove sezone. Ipak deluje da će se za 10 mesta u doigravanju boriti 11 ekipa, mada se timovi sve do Žalgirisa na 16. mestu nadaju seriji pobeda koja bi ih vratila u igru. Partizan je trenutno deseti sa 12 pobeda i 11 poraza i zauzima poslednje mesto koje vodi u plej-in, ali je izjednačen sa Baskonijom koja je ispod crte. Ipak, izjednačen je i sa Valensijom i Olimpijakosom, na pobedu je od Makabija i Monaka i na dva trijumfa od Panatinaikosa i Fenerbahčea. Čak su i Barselona i Virtus na drugom i trećem mestu dostižni sa po tri pobede više. Partizan će se do kraja sezone boriti ne samo za mesto u doigravanju već i za Top 6 - mesto koje vodi direktno u četvrfinale.

Crvena zvezda sa druge strane žali za propuštenim šansama i kiksevima protiv fenjeraša Albe i Asvela. Dva tima koja su ubedljivo na dnu Evrolige su u prethodnom periodu savladala crveno-bele i sada sa devet pobeda tim Janisa Sferopulosa stoji na tri pobede ispod Baskonije, Partizana, Valensije i Oimpijakosa. Nije to nemoguće stići, ali na 11 kola do kraja to ostavlja jako, jako malo prostora za grešku.

(MONDO, N.L)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Nikola Lalović Janis Sferopulos i Željko Obradović