Evroliga se oglasila povodom brojnih spekulacija oko statusa Partizana i Crvene zvezde Meridianbet, odnosno njihovog zahteva za dobijanje "A" licence. Upravo tim povodom Bodiroga i Motiejunas bili su u Beogradu i razgovarali sa predstavnicima "večitih", a konačna odluka trebalo bi bude donesena u aprilu.

"U svetlu nedavnih članaka objavljenih u nekoliko medijskih kuća, Evroliga želi da saopšti: Predsednik Evrolige, gospodin Dejan Bodiroga i izvršni direktor, gospodin Paulijus Motiejunas, sastali su se sa izvršnim članovima Crvene Zvezde i Partizana u četvrtak, 8. februara tokom njihove posete Beogradu. Svrha oba sastanka bila je razmena ideja, pregled tekuće sezone i procena buduće saradnje. Evroliga želi da zahvali klubovima što su ugostili njegove predstavnike", saopštila je Evroliga.


Detalji sastanka iz Beograda nisu otkriveni i o svemu će biti više reči kada vlasnici Evrolige - klubovi koji imaju "A" licencu - budu u aprilu odlučivali o potencijalnim novim učesnicima. Već znamo da je Dubai veoma blizu ulaska u takmičenje koje bi usled toga moglo da bude i prošireno, a znamo da "večiti" imaju mnogo argumenata koji im idu u korist.

"Trenutno, šampion ABA lige će igrati Evroligu. To se nije menjalo. U zavisnosti od dešavanja u celoj Evropi i Evroligi, kao i kada vidimo ko je šampion i vicešampion Evrokupa, sešćemo i razgovarati", rekao je Motijunas na pitanje da li će oba srpska kluba učestvovati u Evroligi pre nekoliko nedelja, kada je rekao da su i ostala tržišta veoma interesantna čelnicima takmičenja i da još nikakva odluka nije doneta.

BONUS VIDEO:

Janis Sferopulos izjava pred Zalgiris MONDO/Nemanja Stanojćić

(MONDO - M.V.)