Srpski košarkaš Nikola Jokić doživeo je težak poraz sa Denverom u Sakramentu (135:106), a uz to ga je Domantas Sabonis pretekao kada su u pitanju tripl-dablovi ove sezone. Iako nije u pitanju beznačajana statistička kategorija, Jokić bi se "odrekao" svih tripl-dablova samo kada bi imao suđenje kakvo priliči jednom superstaru.

Tako su sudije u prvom poluvremenu ignorisale kada je dobio udarac u butni mišić, zbog čega je čak bio i u svlačionici, a kada se vratio sačekalo ga je novo "iznenađenje". Zaradio je tehničku grešku zbog toga što je sutkinji Daniki Mošur prigovorio u jednoj akciji, kada nije videla očigledan prekršaj nad njim. Podigao je ton i "jurio" je, a ona je zbog toga odlučila da ga kazni tehničkom greškom. Pogledajte tu situaciju:

Inače, Jokić je za pola sata na parketu postigao 23 poena (9/17 iz igre), imao je još osam skokova, sedam asistencija i tri ukradene lopte, ali to nije bilo dovoljno prosto jer nije imao podršku ostalih igrača. Džamal Marej je razočarao sa samo 12 poena, dok je treća zvezda tima Majkl Porter Džunior bio van protokola zbog situacije sa njegovim bratom.

BONUS VIDEO:

Vila Nikole Jokića Tiktok/athletehomes

(MONDO - M.V.)