Bivši američki košarkaš Ričard Džeferson dao je nespretnu i nepromišljenu izjavu povodom smrti Dejana Milojevića. Dok je komentarisao meč L.A. Klipersa i Golden Stejta, Džeferson je želeo da kaže kako teški trenuci mogu da ujedine ekipu i učine da igra još bolje zbog tog emotivnog trenutka, ali nije baš birao reči i na kraju je sve zazvučalo degutantno.

"Podržali su njegovu porodicu u veoma, veoma teškom trenutku. Videli ste majice, videli ste logo na parketu, ali koliko god da su ovo tužne vesti - s druge strane, ovo je nešto što možda ujedini ovu grupu zajedno, možda je to nešto što im je trebalo u tom trenutku", kazao je Džeferson zbog čije izjave su odmah reagovali navijači na Tviteru jer nisu mogli da veruju šta je izgovorio, a nedugo potom košarkaš se oglasio da objasni svoje reči.

I umesto da se izvini, Džeferson je odmah optužio drugu stranu da ga nije razumela i da namerno pogrešno tumači njegovu izjavu, a samo mu je skrenuta pažnja da je morao malo više da razmisli pre nego što je ispričao nešto ovako "traljavo" pred milionskim auditorijumom na televiziji.

MONDO/Stefan Stojanovć Dejan Milojević Partizan mega

"Kada je preminula žena Luta Olsona (njegov trener u Arizoni, prim. aut.) tokom moje prve sezone na koledžu, svi smo shvatili da sitni problemi koje imamo nisu važni toliko. Iskoristili smo taj užasan trenutak da se 'skupimo' i fokusiramo na značajne momente koje smo proveli zajedno. Znam da je ovo jako emotivno vreme za moju braću u Golden Stejtu i celu NBA porodicu. Možda sam malo pobrkao šta sam hteo da kažem, ali svako ko od toga pravi nešto drugo - ne razume našu NBA porodicu", napisao je na Tviteru Džeferson i time definitivno nije "popravio štetu".

"I dalje nema izvinjenja", "Mogao si samo da napišeš izvinite, pogrešno sam se izrazio", "Samo se izvini za to što si se nalupetao i umukni, sve ostalo su besmislice", "Samo priznaj da si pogrešio, prestani da opravdavaš sebe", "Ništa nisi popravio, nije teško napisati izvinite...", i slični komentari nizali su se ispod njegovog "objašnjenja".

Profimedia/USA TODAY Sports / ddp USA, Profimedia/EZRA SHAW / Getty images Dejan Milojević oproštaj Golden Stejta

Podsetimo, trener Golden Stejta Stiv Ker bio je na sahrani srpskog košarkaša u ponedeljak u Beogradu, a za to vreme njegovu ekipu vodili su pomoćnici. Sada se Ker vratio na parket, njegova ekipa je igrala odlično prethodne večeri, ali ipak nije mogla preko moćnih Klipersa koji su ih "pregazili" u poslednjoj deonici 130:125.

Kurir/Petar Aleksić Sahrana Dejana Milojevića
MONDO/Stefan Stojanović Misko Raznatovic i Stiv Ker

BONUS VIDEO:

Sahrana Dejana Milojevića MONDO

(MONDO - M.V.)