Srpski košarkaš i trener Dejan Milojević preminuo je 17. januara u 47. godini od posledica srčanog udara, a ta vest pogodila je ceo košarkaški svet. To se posebno odnosi na Golden Stejt u kome je radio kao pomoćni trener od 2021. godine, i sa ovim timom je uz to osvojio i šampionski prsten u svojoj prvoj NBA sezoni, pošto je sve vest zatekla na gostovanju u Solt Lejk Sitiju.

NBA liga je zbog toga morala da odloži dve utakmice Voriorsa, a kada su izašli na parket - svi su se slomili od bola zbog voljenog Milojevića, posebno jer je na tribinama bila i njegova porodica. Od tada, Voriorsi na neki način igraju i "za Miloja". Imaju skor od osam pobeda i četiri poraza i uspeli su da se uključe u borbu za plej-in, pa su neki protumačili i da je čitavu ekipu ova nesreća ujedinila na neki način. Međutim, ima onih koji to ne znaju da verbalizuju...

Bivši američki košarkaš Ričard Džeferson je na užasno nepromišljen način pokušavao da objasni ovaj "fenomen" u toku meča između Voriorsa i L.A. Klipersa: "Podržali su njegovu porodicu u veoma, veoma teškom trenutku. Videli ste majice, videli ste logo na parketu, ali koliko god da su ovo tužne vesti - s druge strane, ovo je nešto što možda ujedini ovu grupu zajedno, možda je to nešto što im je trebalo u tom trenutku", kazao je Amerikanac, nadamo se bez ikakve zle namere, pošto navijači koji su ovo čuli u prenosu nisu mogli da veruju šta je izgovorio.


Podsetimo, trener Golden Stejta Stiv Ker bio je na sahrani srpskog košarkaša u ponedeljak u Beogradu, a za to vreme njegovu ekipu vodili su pomoćnici. Sada se Ker vratio na parket, njegova ekipa je igrala odlično prethodne večeri, ali ipak nije mogla preko moćnih Klipersa koji su ih "pregazili" u poslednjoj deonici 130:125.

Pogledajte i fotografije sa sahrane Dejana Milojevića u Beogradu, gde su se od njega oprostila najveća imena naše košarke, uz naravno porodicu - suprugu Natašu, kćerku Mašu i sina Nikolu.

MONDO/Stefan Stojanović Misko Raznatovic i Stiv Ker
Kurir/Petar Aleksić Sahrana Dejana Milojevića

Ovako je bilo u San Francisku posle smrti Dejana Milojevića:

Profimedia/USA TODAY Sports / ddp USA, Profimedia/EZRA SHAW / Getty images Dejan Milojević oproštaj Golden Stejta

BONUS VIDEO:

Sahrana Dejana Milojevića MONDO

(MONDO - M.V.)