Reprezentacija Srbije napravila je prvi korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvu. U Pioniru pobedila je Finsku (76:61), a igrač odluke bio je Aleksa Avramović. Ušao je u igru u momentima kada je srpski tim gubio i u potpunosti je preokrenuo stanje na terenu, dao je trojku, ukrao je dve lopte i "probudio" ekipu.

Završio je meč sa 18 poena i bio je iks faktor. "Sporije smo krenuli u prvoj četvrtini, oni su igrali čvrsto, mi smo posle toga bili bolji, sveli ih na mali broj poena, kada smo podigli agresivnost u odbrani sve se otvorilo. Na kraju velika razlika, idemo dalje. Sledi Gruzija", počeo je Avramović.

Po igri na parketu podsetio je na Aleksu iz Manile, kada je bio ključni igrač Srbije na Mundobasketu i putu do svetskog srebra. "Pa dobro, generalno gledano sezona je takva da malo igraš gore, malo dole, promenljivo, treba tražiti kontinuitet. Mi smo ga našli u drugom poluvremenu."

Posebno se zahvalio navijačima koji su ispunili dvoranu. "Hvala publici koja je došla, hala je bila puna. Hvala svima još jednom, posebno toj deci koja je došla u velikom broju, drago nam je što smo mogli da ih podstaknemo da dođu i da uzmu nešto pozitivno od nas."

MN Press Srbija Finska

Bilo je tu dosta dece koja su mu skandirala "MVP, MVP" u jednom momentu. "Hvala im puno, uvek je poseban osećaj i lepo je, uvek ću biti tu, hvala im stvarno, to je nešto najlepše."

Sledi duel sa Gruzijom u ponedeljak (18 časova po našem vremenu). "Čeka nas težak meč sa Gruzijom, biće puna dvorana, izgubili su od Danske. Svako svakog može da pobedi, posebno te ekipe koje su dugo godina zajedno, baš takvih se plašimo, jer smo u prošlosti imali situacije da smo takve mečeve gubili. Šengelija i Šermadini ih predvode, mi tamo idemo da igramo našu košarku", zaključio je Avramović.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

Aleksa Avramović o KRK MONDO/Nikola Lalović