Makabi je izdao saopštenje i po svemu sudeći gledaćemo navijače na tribinama "Pionira"! U trećem meču četvrfinala Evrolige Makabi će dočekati Panatinaikos uz prisustvo navijača koji imaju kartu za duel, a spekuliše se o tome da će na utakmici biti prisutno između 1.000 i 2.000 navijača. 

Pre ovog saopštenja Makabija oglasio se predsednik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos koji je negodovao i istakao da je Makabiju zabranjeno da uvodi navijače u halu. Ipak u saoštenju koje je izdao klub iz Izraela jasno stoji da će jedan kontigent navijača biti na tribinama. 

"Košarkaški klub Makabi Tel Aviv zahvaljuje Srbiji i lokalnim snagama reda koji su u danima bola i nesigurnosti prihvatili naš tim otvorenih ruku uz odgovornost, profesionalizam i velikodušnost, sve zbog dobrobiti košarke koju svi toliko volimo, ali i zbog bratstva među ljudima. Navijači Makabija u prestonici Srbije koji imaju karte moći će da uđu u legendarnu halu "Pionir" i da podrže naš tim kod naših dragih domaćina u Beogradu", navodi se u saopštenju Makabija. 

U prva dva meča takođe nije nedostajalo "vatre" pa je tako posle poraza u prvoj utakmici u Atini Ergin Ataman besneo na sudije. Pridružio mu se i Dimitris Janakopulos pa su zajedno kažnjeni. Posle svega videli smo kako navijači polako pristižu u "Pionir" i očigledno će neki od njih biti pušteni unutra. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Dimitris Janakopulos, vlasnik Panatinaikosa Instagram/dpg7000