Denver hoće da odbrani titulu u NBA ligi, prvi korak je napravio i pobedio Los Anđeles Lejkerse. Naredna prepreka je mnogo teža, sledi serija sa Minesotom. Timom koji igra u odličnoj formi i koji ima dugu klupu. Najveća bitka očekuje se u reketu gde će Nikola Jokić da se "rve" sa Rudijem Goberom i Karlom Entonijem-Taunsom.

Najbolji igrač na planeti i čovek koji ide ka trećem MVP priznanju pokušaće da uvede Nagetse u novo finale Zapadne konferencije. Šenon Šarp ubeđen je da će u tome uspeti i da će da "samelje" francuskog centra. "Uzeću tri najbolja igrača Nagetsa pre najbolja tri igrača Minesote. Kada to kažem, mislim da će biti duga serija, šest ili sedam mečeva. Biram Nagetse. Smatram da Džamal Marej i Entoni Edvards mogu da budu tu negde, Karl Entoni-Tauns mora da odigra seriju života, jer je Nikola Jokić pravi. On će da od Rudija Gobera da napravi mleveno mesto. "'Grej pupon', senf iz Dižona, biće svuda ponesite salvete", rekao je Šarp aludirajući na senf iz francuskog grada Dižon kao poređenje sa Goberom koji je Francuz...

Posle slikovitog opisa nastavio je da hvali Srbina. "Kažem ti, ne bih bio iznenađen da se prvi put dogodi da neko ima tripl-dabl sa 30 poena, 30 skokova i 10 asistencija. Prvi put ste to čuli ovde, kažem vam", zaključio je Šarp u emisiji na "ESPN-u" u kojoj je analizirao sa najplaćenijim novinarom Stivenom Ej Smitom. Inače, Šenon je bivši NFL igrač i trostuki osvajač Superbola, od toga je dva puta bio šampion sa Denver Bronkosima.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

Nikola Jokić nacrtao pobedu Denvera preko Mareja Arena Sport