Vinisijus je postigao dva gola za Real Madrid, Hari Kejn i Liroj Sane za Bajern, međutim najbolji igrač polufinalne utakmice dva evropska velikana bio je Toni Kros (33). Osim što je za 76 minuta na terenu pogrešio samo tri dodavanja (96 odsto), Kros je "izmislio" i gol kojim je Real Madrid poveo na "Alijanc areni" u 27. minutu.

Sporo je igrao Real Madrid u tim trenucima, lepo je Bajern "zatvorio" sve linije i terao je goste da se dodaju na polovini terena, sve dok Toni Kros nije pokazao zašto je jedan od najboljih veznih fudbalera na svetu. Dok je Gorecka "vezao" Belingema na sredini, a Lajmer pratio u stopu Čuamenija, Vinisijus se spustio sa mesta napadača u sredinu, primoravši Kima da u tom trenutku krene za njim. Te dve sekunde, bile su dovoljne da Toni Kros spoji Vinisijusa sa golom. Pogledajte:

Na snimku iz drugog ugla, jasno se vidi da je Toni Kros, pre nego što je poslao "torpedo" za Vinisijusa, jasno i pokazao Brazilcu da se ubaci iza leđa odbrane. Dve sekunde pre tog dodavanja, kratko je prstom pokazao i usmerio svog napadača gde će mu poslati loptu, a zbog perfektnog tajminga ni Kim, ni Kimih, ni Nojer nisu mogli ništa.

Zbog svega ovoga, nije iznenađenje što je Julijan Nagelsman molio Krosa da se vrati u reprezentaciju Nemačke za EURO2024, dok je i Real ubedio svog fudbalera da produži ugovor.


BONUS VIDEO:

Fudbalska revolucija u Kataru 1 MONDO/Milutin Vujičić

(MONDO - M.V.)