Crvena zvezda Meridianbet navodno je našla novo pojačanje za narednu sezonu. Već neko vreme priča se o Nikoli Kaliniću, a gledaju se i drugi igrači. Prema informacijama italijanskog novinara Luke D'Alesandra crveno-beli naciljali su Livaja Rendolfa (31). Igra na poziciji krila, može da pokrije i mesto beka.

Rođen je u Alabami i tamo je završio i koledž. Nije odabran na NBA draftu 2015. godine, pokušao je da se izbori za mesto kroz filijalu Bostona, nije u tome uspeo, pa je otišao "preko okeana" i došao u Italiju. Tamo je igrao za Avelino i Sasari, proveo je zatim deo sezone u Strazburu i onda se vratio u Ameriku i igrao za filijalu Klivlenda tri godine, upisao je i dva meča za Kavse u predsezoni, ali nije dobio ugovr. Isti ishod dogodio se i kada se oprobao u dresu Bostona i Minesote. Kada je to shvatio, otišao je na Novi Zeland i posle šest meseci vratio se u Evropu i potpisao za Ostende.

Proveo je u Belgiji godinu dana, osvojio titulu i bio MVP lige, pa je prešao u Hapoel Jerusalim gde je dva puta bio deo druge idealne petorke FIBA Lige šampiona. Trenirao ga je i bivši trener Partizana Aleksandar Džikić. Prosečno je u u sezoni beležio 16,2 poena, uz 4,4 skoka i 3,2 asistencije po utakmici. Najbolji meč imao je protiv Benfike kada je ubacio 29 poena (4/6 za tri).

Sa klubom iz Jerusalima prošle godine produžio je saradnju do 2025. godine, ali nije poznato da li postoji izlazna klauzula u tom ugovoru. Zvezdu u nastavku sezone čeka borba za titulu u ABA ligi i KLS i kroz regionalno takmičenje traži mesto u Evroligi. Poznato je da pobednik ABA ide u elitu, mada postoje nagoveštaji da se format i broj timova neće menjati za sledeću sezonu i da će samo Pariz da postane novi član kao šampon Evrokupa...

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

Adam Hanga izjava pred evroligaški derbi MONDO/Nemanja Stanojčić