U hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu igra se najiščekivaniji meč u Evropi, Makabi - Panatinaikos, a u hali je i Željko Obradović. Najtrofejniji evropski trener stigao je u "Pionir" i zauzeo mesto u parteru, odakle će izbliza pratiti Atinjane kojima je kao trener doneo čak pet titula Evrolige.

Nedaleko od njega, u "plavoj loži" je i temperamentni i kontroverzni gazda Panatinaikosa Dimitris Janakopulos, čiji je otac Pavlos Janakopulos sa bratom Tananasisom napravio najveći evropski košarkaški klub. Naravno, na čelu sportskog dela tog projekta bio je upravo "Žoc" Obradović od 1999. do 2012. godine.

Zato nije iznenađenje da i više od decenije nakon odlaska iz Atine Obradović ima posebnu emociju protiv kluba sa kojim je ostvario najviše uspeha. Na dan večerašnjeg meča, on je u hotelu u Beogradu posetio Atinjane i proveo vreme u srdačnom razgovoru sa predstavnicima kluba. Među igračima Panatinaikosa je i važan "šraf" Obradovićevog šampionskog Fenerbahčea, sjajni Kostas Slukas. On i saigrači ovog četvrtka će imati pred sobom imperativ pobede, jer Makabi vodi 2:1 u seriji i u beogradskom hramu košarke imaće "meč loptu" za plasman na Fajnal-for.

Ovu seriju obeležila je velika tenzija i na terenu i van njega, a Janakopulos je na utakmicama u Atini podizao majicu, pušio, u Beogradu je mahao novčanicama da bi provocirao sudije, citirao Vladimira Putina dok je prozivao Evroligu... Pred nekoliko hiljada navijača Makabija, on je ovog puta daleko od terena. Pogledajte fotografije iz "Pionira":

MN Press Makabi Panatinaikos

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:

Željko Obradović peva sa navijačima Partizana u Nemačkoj MONDO