Minesota je povela sa 2:0 protiv Denvera u polufinalu Zapadne konferencije. Oba meča gosti su dobili u Koloradu i sada kod kuće imaju priliku da završe posao i da prođu dalje. Pre tog drugog duela stigla je informacija da Rudi Gober neće igrati zbog privatnih razloga. Otkriveno je ubrzo da je razlog najlepši mogući - rođenje deteta.

Postao je otac po prvi put, njegova supruga Džulija donela je na svet sina. Niko u redovima "vukova" nije pravio problem, svi su mu rekli da ide i da bude uz nju, ali se to nije svima dopalo. Javno i pred kamerama ga je prozvao bivši košarkaš Gilbert Arenas. On već neko vreme javno proziva evropske košarkaše, jasno je da ima nešto protiv Evropljana, sada je to još jednom potvrdio.

"To je beba, biće tu i kad se vratiš. Samo kažem, da će da bude tu. Šta god želiš da radiš sa bebom, ona će da spava. Videćeš je opet za dva dana. Kapiram da hoćeš da budeš uz suprugu, ali to osiguranje i sve što imaš, to si dobio zato što si NBA košarkaš", rekao je Arenas u svom podkastu.

Arenas ima četvoro dece, Elajdžu, Izelu, Alonija i Hamileja i zbog toga je mnogima bilo čudno što je ovako nešto rekao. Bilo kako bilo, Minesota je ubedljivo slavila i bez Gobera, a čak i da je izgubila, jasno je da ga niko u timu ne bi krivio zbog toga.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

Nikola Jokić nacrtao pobedu Denvera preko Mareja Arena Sport