Partizan će prolaz u finale ABA lige da traži u Beogradu. U drugom meču polufinalne serije izgubio je u Podgorici od Budućnosti (74:73). Aleksa Avramović promašio je šut za pobedu, pa će tako "majstorica" 10. maja da odluči ko će proći u borbu za trofej u regionalnom takmičenju.

Po završetku meča Željko Obradović prvi je došao na konferenciju za medije. "Dobro veče svima. Prvo čestitam Budućnosti na pobedu. Serija je 1:1, bez obzira da li je pola koša ili 10 razlike, serija se vraća u Beograd. Igrali smo prilično dobro u mnogim momentima meča. U prvom poluvremenu imali smo šest razlike, pa pet izgubljenih lopti u nizu. Onda su oni imali dobijen meč, mi smo iz agresivne odbrane i teških situacija uspeli da se vratimo. Promašili smo neke otvorene šuteve. Borbenost na nivou, biće potrebno više za prolaz u finale", počeo je Obradović.

Jedan od novinara zatim je konstatovao da su plejmejkeri domaćeg tima šutirali loše za tri poena i pitali ga da li je to bila taktika crno-belih. "Nismo ni mi ništa šutirali, oba tima imala su loš procenat šuta za tri, nervoza verovatno čini svoje. Nismo ubacili otvorene šuteve. Ovo se već sad zaboravlja". Domaćin je imao 4/22 za tri, a srpski tim 3/19.

R.R./ATAIMAGES Budućnost Partizan

Za kraj je upitan o tenzijama i koškanju na terenu tokom meča i po završetku kada je došlo do verbalnog duela Kevina Pantera sa navijačima. "Moja poruka je od prvog dana ista, da je ovo samo košarka i da treba da se završi pričom o košarci, tenzije nam nisu potrebne. Gajimo odlične odnose sa Budućnosti, navijačima mogu da kažem samo da budu fer i korektni, dolaze nam prijatelji. To je ista poruka koju ponavljam od prvog dana. Treba da budeš čovek, da se ponašaš fino, kulturno i pristojno. Vi imate i neke druge primere, pero je kod vas, nije kod mene", zaključio je Obradović.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

Partizan Budućnost poslednji napad Aleksa Avramović Arena Sport