Crvena zvezda je rutinski savladala Megu u drugom meču polufinala ABA lige i uspela je da se prva plasira u finale. Trener crveno-belih Janis Sferopulos je posle meča istakao da je zadovoljan sveukupnom igrom svoje ekipe, iako je imao zamerke na sam početak meča kada je Mega povela sa 9:0. 

"Želim da čestitam mojim igračima na dobroj utakmici iako nismo dobro krenuli u prvoj četvrtini. Mislim da smo posle toga krenuli da igramo mnogo koncentrisanije. Dozvolili smo samo 11 poena u drugoj četvrtini i vrlo brzo smo se vratili i napravili smo dvocifreno vođstvo. Povisili smo vođstvo i pokazali dominaicju", rekao je na startu obraćanja medijima Janis Sferopulos. 

Sada sledi odmor za košarkaše Crvene zvezde, a onda finale. Videćemo ko će biti rival, odluka će pasti u petak kada će u Beogradu zaigrati Partizan i Budućnost u međusobnom meču. 

"Mislim da je način na koji smo odigrali meč pokazao koliko smo hteli da pobedimo, igrali smo dobru odbranu. Nismo dozvolili Megi da se pita posle prve četvrtine. Čestitam Megi na poslu koji rade, oni su veoma dobro organizovani i rade dobar posao sa svim ovim mladim i talentovanim igračima. Za nas, mi želimo da se odmorimo jedan dan i želimo da nastavimo da se spremamo za obaveze koje nas čekaju", rekao je Sferopulos. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Janis Sferopulos izjava MONDO/Nemanja Stanojćić