Panatinaikos je na fajnal-foru Evrolige. U krcatoj dvorani u Atini odbranio je domaći teren i pobedio Panatinaikos - 81:72 (19:21, 22:20, 17:15, 23:16). Nije izraelski tim uspeo da napravi iznenađenje i da postane prvi tim koji je slavio u gostima u "majstorici" četvrtfinala elitnog takmičenja.

Meč je rešen u poslednjoj deonici. Vodila se velika borba viđena je prava bitka na parketu, smenjivali su se timovi u vođstvu, igralo se u odlčinom ritmu. Sve do poslednjeg kvartala. Tada je preko Kendrika Nana domaćin napravio seriju 6:0, stekao osetnu prednost (64:56) i to je znao da sačuva do kraja.

Ujedno ovo znači i da Ergin Ataman neće dati otkaz i otići iz kluba. mada je teško povereovati da bi to zaista uradio. Posle poraza u prvom meču ove serije rekao je "da će otići ako tim ne ode na F4". Sada se to i dogodilo i tamo će se pridružiti madridskom Realu koji je prvi "overio" prolaz pobedom protiv Baskonije sa 3:0 u seriji.

Ostala su još dva mesta u Berlinu. Ko će im se pridružiti biće poznato u sredu. Monako dočekuje Fenerbahče, Barselona Olimpijakos.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

Proslava finale evroliga MONDO/Nikola Lalović