Košarkaši Crvene zvezde pripremaju se za najbitnije mečeve u sezoni, a uprava kluba već pravi tim za narednu. Prethodnih nedelja stizale su informacije o razliitim košarkašima za koje je zainteresovan dugogodišnji učesnik Evrolige, a čini se da sada znamo i ko je prvo pojačanje za novu sezonu.

Kako saznaje "Meridian Sport" Crvena zvezda se dogovorila sa dosadašnjim centrom Mege Urošem Plavšićem (25), koji će od naredne sezone nositi crveno-beli dres. Svi detalji saradnje dogovoreni su već sada, a nakon završetka sezone ostaje samo da se potpisivanjem ugovora ozvaniči transfer Uroša Plavšića u redove Crvene zvezde.

Plavšić je rođen u Čačku, ali je prvu profesionalnu sezonu u srpskoj košarci odigrao za Smederevo. Usledio je odlazak u SAD, gde je pohađao koledže Arizona stejt i Tenesi, ali na draftu 2023. godine nije izabran. Usledio je nastup za Atlantu tokom Letnje lige, a zatim i dolazak u srpsku košarku.

Obukao je dres Mege i tokom prve sezone u ABA ligi bio jedan od najboljih igrača tima koji je ligaški deo završio na četvrtoj poziciji, a zatim u polufinalu zaustavljen od strane Crvene zvezde. Plavšić zbog povrede nije nastupio protiv crveno-belih, a pre toga je ostavio izuzetan utisak u regionalnoj košarci. Prosečno je igrao preko 24 minuta po utakmici, uz 15,4 poena, 7,7 skokova i 1,4 asistenciju. U debitantskoj ABA sezoni odigrao je 27 mečeva, među kojima su i dve četvrtfinalne pobede nad Cedevita Olimpijom.

(Meridian Sport/MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Izlazak Sferopulosa Kurir