Real Madrid i Panatinaikos obezbedili su plasman na fajnal-for Evrolige, a sada im se pridružio i Fenerbahče Pravi spektakl u Francuskoj, borba do poslednjeg minuta, drama i na kraju pobeda turskog tima protiv Monaka - 80:79. Potpuna ludnica na utakmici koja je rešena posle produžetka.

Marko Gudurić imao je zasluge za to sa dve asistencije u dodatnih pet minut, a heroj je bio Nik Kalates koji je pogodio obe trojke. Tako je Marko sa 10 poena pomogao timu da izbaci Sašu Obradovića i Monako. Ujedno je ovo bila i prva pobeda gostujućeg tima u "majstoricama" četvrtfinala Evrolige, niko do sada nije slavio na strani u petoj utakmici...

Na tri minuta pre kraja regularnog dela meča Marko Gudurić je uzeo loptu i pogodio trojku za "+4" (67:63). Imao je domaćin spreman odgovor na to, posle blokade Papajanisa je Džejms dao trojku, a onda je Okobo pogodio sa poludistance za vođstvo na nešto više od minut pre kraja (68:67). Bila je to samo najava onoga što je usledilo...

Vilbekin je dao trojku, Okobo uzvratio polaganjem za izjednačenje na 45 sekundi pre kraja (70:70). Problem za goste u tom momentu je bila povreda Tarika Biberovoća koji je dao 13 poena do tada. Vilbekin je hteo da rešava sam, pogrešio je, bacio je loptu u ruke rivala, Okobo je promašio trojku za pobedu, što je značilo da meč ide u produžetak.

Triler se nastavio i u dodatnih pet minuta, na minut pre kraja bilo je nerešeno posle trojke Kalatesa na dodavanje Gudurića (77:77). Džejms je na to odgovorio košem, a onda slična akcija, Gudurić asistira, Kalates pogađa novu trojku za vođstvo (80:79). Okobo je zatim ispustio loptu, skočili su svi na parket, pa je dosuđena "mrtva lopta" na 2,5 sekundi pre kraja. Papajanis je bio bolji u skoku, izborio se za loptu i to je bilo to.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

Marko Gudurić X/Zelimir HBK