Partizan protiv Budućnosti igra verovatno i najvažniji meč u dosadašnjem toku sezone. Treća utakmica polufinala ABA lige i duel koji srpski tim mora da dobije. U slučaju poraza ostaće bez šanse da se bori za titulu u regionalnom šampionatu. Sve staje u 40 minuta košarke.

U Podgorici je tim Željka Obradovića propustio priliku da završi posao, Aleksa Avramović promašio je šut za pobedu. To je značilo da će se igrati "majstorica". Pred taj meč trofejni stručnjak ima samo jednu molbu za navijače. "Imamo veliku želju da nas podrže navijači koji će doži da budu uz ekipu i da sve protekne u fer i sportskoj borbi. Moramo da damo primer svima još jednom. Mi smo Partizan u svakom smislu, koncentrisani svi na ono što se na parketu dešava. Ponavljam, dolaze nam naši sportski prijatelji i želimo da sve protekne u fer i sportskom duhu", poručio je Obradović.

Džejlin Smit je istakao skok kao ključni aspekt duela. "Biće fizički veoma zahtevna utakmica, kakva je bila i prethodna. Moramo da budemo spremni da pokušamo da kontrolišemo skok, jer oni su stvarno dobri u ofanzivnom skoku", zaključio je Smit.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

Željko Obradović peva sa navijačima Partizana u Nemačkoj MONDO