Neverovatni, neverovatni Oliver Stević! Sjajni srpski centar je sa 40 godina uspeo da se vrati u ACB ligu! Nekadašnji centar Crvene zvezde se deceniju i po nakon sezone u crveno-belom potpisao je ugovor sa Tenerifeom do kraja sezone! 

U velikom intervjuu za MONDO prošle godine Stević je govorio o tome da želi da sa 40 stane na parket u ACB ligi. Mislio je uspeće to u dresu Gran Kanarije, ali je morao na drugo ostrvo. Sada će pojačati centarsku liniju u kojoj su Georgi Šermadini i Ilmane Diop, a dolazi kao zamena za reprezetnativca Srbije Dušana Ristića. 

Sjajni centar koji je sa Gran Kanarijom došao i do evropskog trofeja u svojoj poslednjoj sezoni koji je kao kapiten ovog tima digao pehar Evrokupa, a sada je stigao iz Menorke. U Endesa ligi je igrao do sada 219 utakmica za Bilbao, Fuenlabradu, Andoru, Burgos, Huventud i Gran Kanariju. 

MN Press Oliver Stević u Crvenoj zvezdi i FMP-u.

Počeo je karijeru kao četvorka, a igrao je i za FMP, Borac iz Čačka, Crvenu zvezdu, Anvil i Zjelonu Goru u Poljskoj, turski Gacijantep i Igokeu. Ove sezone je za Menorku uspevao da postigne 12,5 poena, ima 7 skokova u proseku za 31 minut po meču na parketu!

"Došao je kraj jednog ciklusa, bilo je ovo putovanje puno prelepih momenata i završilo se na najlepši mogući način. Kada sam stigao ni u najluđim snovima da ću ovde proživeti najbolje trenutke karijere i da ću dići trofej kao kapiten ovog sjajnog kluba", napisao je emotivni Stević kada se opraštao od Gran Kanarije. Verovatno nije ni sanjao da će opet zaigrati u španskoj eliti i to u plejofu u koji je Tenerife ušao kao peti na tabeli!

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: